College van Belanghebbenden Luchtvaartonderwijs

Stork Aerospace

ALGEMEEN

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert complexe lichtgewicht structuren en elektrische systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan vliegtuigeigenaren en -operators. Deze activiteiten worden uitgevoerd door de Strategische Units Aerospace Industries en Aerospace Services. In 2006 boekte de groep met 3.532 medewerkers een omzet van € 549 mln van de totale Stork omzet van € 2 mrd.
Stork Aerospace heeft de ambitie om tot de top in de relevante benchmarkt te behoren, wat zich vertaalt in een Return on Sales van 10 tot 12%.

Aerospace Industries wil een voorkeurspartner zijn als het gaat om ontwerpen, ontwikkelen en produceren van complexe lichtgewicht structuren en elektrische systemen voor de luchtvaart- en defensie-industrie. Een specialist in het aanbieden van slimme innovatieve oplossingen door gebruik te maken van geavanceerde technologieën, uitgelezen processen en geautomatiseerde productie, tegen een concurrerende prijs.

Voor civiele en militaire gebruikers van vliegtuigen, levert Stork Aerospace Services een geïntegreerd pakket van technische en logistieke diensten, waarin het de vliegtuigoperator van kop toto staart 'ontzorgt'. Niet alleen voor Fokker toestellen, maar ook voor andere types. Daarnaast gebruikt Stork Aerospace Services haar vliegtuig integrator know-how voor volledige vliegtuig 'completions & conversions'.