College van Belanghebbenden Luchtvaartonderwijs

Het domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam bestaat uit 14 zeer verschillende, technische studierichtingen. Het palet aan opleidingen is zeer divers, van E-Technology tot Logistiek, van Bouwkunde tot Forensisch Onderzoek en van Maritiem Officier tot Aviation Studies.

hva

Domein Techniek staat bekend om haar kwalitatief hoogstaand onderwijs. Bij de laatste accreditatie scoorden de opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde zelfs het beste van alle vergelijkbare opleidingen in Nederland.
Er wordt les gegeven met de nadruk op de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn de vele praktijkruimten met de nieuwste technische snufjes en de gastcolleges door ervaringsdeskundigen uit alle disciplines. Maritiem heeft een eigen opleidingsschip. Daarnaast werken we intensief samen met het bedrijfsleven. Dit resulteert in projecten, stages en afstudeeropdrachten voor onze studenten bij bedrijven in binnen- en buitenland.

Inspiratiebron

Onze locatie is Amsterdam, een inspiratiebron voor de 250 medewerkers en 5000 studenten. Hier gebeurt het! Denk aan de ontwikkelingen op het gebied van architectuur en design, de vele vaar- en autowegen, de aanwezigheid van innovatieve bedrijven en logistieke knooppunten als de Haven van Amsterdam en Schiphol.